Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αγοραπωλησίας βρεφών, αποτελούμενη από έξι μέλη, μεταξύ των οποίων ένας 53χρονος Έλληνας δικηγόρος, μια 24χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, μητέρα βρέφους που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία, και ακόμη τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας (δύο άντρες ηλικίας 45 και 40 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 66 ετών).

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, μεταξύ των οποίων τα έξι προαναφερόμενα μέλη της οργάνωσης και ο ενδιαφερόμενος αγοραστής-υποψήφιος πατέρας, 62χρονος Έλληνας, ενώ απετράπη η παράνομη υιοθεσία βρέφους 10 ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Κατασχέθηκαν συνολικά:

• το χρηματικό ποσό των 825 ευρώ και 100 δολαρίων ΗΠΑ και κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του 62χρονου

• το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, τέσσερις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που βρέθηκαν στην κατοχή της μητέρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, που δόθηκε ως προκαταβολή για την αγοραπωλησία, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 45χρονου Βούλγαρου.

Σημειώνεται, ότι ο 45χρονος Βούλγαρος με την 33χρονη σύζυγό του είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα και, συγκεκριμένα, στις 21-03-2006 στην περιοχή του Αλμυρού είχαν συλληφθεί, σε προκαθορισμένο ραντεβού, να παραδίδουν βρέφος προς υιοθεσία σε γυναίκα αστυνομικό που προσποιούνταν την ενδιαφερόμενη άτεκνη μητέρα.

Για την περίπτωση αυτή είχαν επιβληθεί στον 46χρονο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους την 1η και 16η μέρα κάθε μήνα.

Διαβάστε επίσης:
Βρέφη σε τιμή ευκαιρίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης