Η μαζική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ξεκίνησε ειρηνικά, είχε όμως την ίδια κατάληξη με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς ομάδες νεαρών με κουκούλες «οχυρωμένοι» στο κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου έπαιζαν ανταρτοπόλεμο με ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι νεαροί πετούσαν πέτρες και πολλές βόμβες μολότοφ, για να δεχτούν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και μικρή ποσότητα χημικών. Στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν τέσσερις προσαγωγές ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός ανηλίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία ήταν μαζική με συμμετοχή εκατοντάδων μελών φοιτητικών συλλόγων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του αναρχικού χώρου, ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα, κατευθύνθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, κατέβηκε την Ιωλκού στη Δημητριάδος έστριψε προς Δημαρχείο και αφού έφτασε στο τέλος της οδού Δημητριάδος, έπιασε την οδό Ιάσονος για να κατευθυνθεί στο Θόλο, όπου και τερμάτισε στις εννέα το βράδυ. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας ακούγονταν συνθήματα για τη δολοφονία του Αλέξη Γηγορόπουλου, κατά της Αστυνομίας και, όταν κατευθυνόταν προς Δημαρχείο κατά του σε αργία δημάρχου Αχιλλέα Μπέου.

Οι διαδηλωτές έριξαν σε διάφορα σημεία της πόλης, φειγ βολάν με διάφορα συνθήματα εναντίον «μαφιόζων» και «της φιέστας εορτασμού», αλλά και σκίτσα διακωμωδώντας τον σε αργία δήμαρχο, ενώ έγραψαν συνθήματα σε τοίχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία ήταν γενικά ήρεμη με εξαίρεση το σπάσιμο μιας κάμερας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζες Ιωλκού – Αναλήψεως και μικροζημιές σε άλλα υποκαταστήματα τραπεζών και στο κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ.

Μολότοφ και πέτρες

Στις 9.15 το βράδυ, ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων, βγήκε από το κτίριο Παπαστράτου ανέβηκε την οδό Μαυροκορδάτου και έριξε τις πρώτες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στην οδό Ερμού, για να ακολουθήσουν οδομαχίες από τους κάθετους δρόμους της οδού Δημητριάδος για περίπου 15 λεπτά της ώρας.

Οι αστυνομικοί απάντησαν άμεσα με κρότου λάμψης και αρκετές διμοιρίες υποστήριξης (από Μαγνησία, Πιερία, Καρδίτσα και Τρίκαλα) κατέβηκαν στην οδό Δημητριάδος για να κλείσουν τους διαδηλωτές στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Για λίγη ώρα η κατάσταση έδειχνε να εκτονώνεται, αλλά λίγο μετά τις 10 το βράδυ ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδίων, με ομάδες διαδηλωτών να βγαίνουν από την οδό Φιλελλήνων και να πετούν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρισκόταν επί της Δημητριάδος. Οι διμοιρίες υποστήριξης επιτέθηκαν δύο φορές και με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης κατάφεραν να τους οδηγήσουν ξανά στο Πανεπιστήμιο.

Τα επεισόδια εκτονώθηκαν λίγο μετά τις 10.30, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν τρεις – τέσσερις προσαγωγές νεαρών, μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικος, ο πατέρας του οποίου διαμαρτυρόταν στους αστυνομικούς γιατί ο γιός του είναι ηλικίας 13 χρονών.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης