Βόλος: Νέα δίωξη κατά 56χρονου επιχειρηματία για ασέλγεια σε ανήλικη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Μαΐου 2018, 01:17
Βόλος: Νέα δίωξη κατά 56χρονου επιχειρηματία για ασέλγεια σε ανήλικη
Συμπληρωματική ποινική δίωξη άσκησε την Πέμπτη ο εισαγγελέας Βόλου σε βάρος του 56χρονου Βολιώτη επιχειρηματία, ο οποίος προ ημερών καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για απόπειρα βιασμού 14χρονης με την οποία είχε πάει διακοπές στην Κέρκυρα τον Ιούλιο του 2017.

Η συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του 56χρονου αφορά στη μεγαλύτερη αδερφή της 14χρονης, που σήμερα είναι 20 χρονών, και η οποία φέρεται να είχε βιώσει λίγα χρόνια νωρίτερα το ίδιο δράμα.

Η τραγική ιστορία είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2017. Ο 56χρονος είχε συλληφθεί στο λιμάνι της Κέρκυρας για απόπειρα βιασμού της 14χρονης, μετά από αναφορά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας. Καμαριέρες του ξενοδοχείου στο οποίο είχε νοικιάσει το δωμάτιο ο 56χρονος, άκουσαν την ανήλικη να φωνάζει, να απωθεί τον επαγγελματία, να λέει ότι θέλει να φύγει.

Ο 56χρονος φέρεται να βοηθούσε αρκετά συχνά τη μητέρα της ανήλικης, η οποία είναι άνεργη και φτωχή. Φέρεται να εξαργύρωνε στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, τη βοήθεια αυτή με τη σχέση που είχε συνάψει με την ανήλικη για δύο χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο φέρεται να αποσπούσε και τη συναίνεση της μητέρας για ταξίδια.

Η υπόθεση εκδικάστηκε προ ημερών από το Κακουργιοδικείο Κέρκυρας, που επέβαλλε στον 56χρονο ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Όμως το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και αποκαλύφθηκε η υπόθεση, η Εισαγγελία Βόλου είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση σχετικά με πιθανές παρόμοιες πράξεις από το ίδιο πρόσωπο και στη μεγαλύτερη αδερφή της 14χρονης. Στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση, αλλά και από αντίγραφο της δικογραφίας της Κέρκυρας που έφθασε στην Εισαγγελία Βόλου, συντείνουν στο ότι το ίδιο δράμα που έζησε η 14χρονη είχε βιώσει νωρίτερα η μεγαλύτερη αδερφή της.

Την Πέμπτη, ο Εισαγγελέας Βόλου άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του 56χρονου για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις της τέλεσης από πρόσωπο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με οικείο πρόσωπο του ανηλίκου και δεχόταν υπηρεσίες ανηλίκου.

Ηδη η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση και ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για νέες πράξεις, που φέρουν κακουργηματικό χαρακτήρα με διπλή επιβαρυντική περίπτωση.

Πηγή: taxydromos.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Μαΐου 2018, 01:17