Βόλος: Πέθανε από κορωνοϊό 35χρονη μητέρα ενός παιδιού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 13:21
Βόλος: Πέθανε από κορωνοϊό 35χρονη μητέρα ενός παιδιού

Το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού θρηνεί η Μαγνησία, αφού μία 35χρονη μητέρα ενός παιδιού υπέστη πνευμονική εμβολή, λίγες μόνο ώρες αφότου εισήχθη για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου, και εξέπνευσε.

Η κλινική εικόνα της ήταν πολύ άσχημη και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 35χρονη αντιμετώπιζε σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Μολονότι ήταν εμπύρετη μία εβδομάδα παρουσιάζοντας συμπτώματα Covid, παρέμενε σπίτι της και δεν πήγε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή της ωστόσο επιδεινώθηκε και το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε στα επείγοντα. Οι γιατροί διαπίστωσαν αμέσως ότι ο κορωνοϊός είχε προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό της. Ο κορεσμός της ήταν πολύ χαμηλός και μετά δυσκολίας μπορούσε να αναπνεύσει. Μεταφέρθηκε αμέσως στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, όμως όλες οι προσπάθειες για «ανάσταση» του αναπνευστικού έπεσαν στο κενό.

Συγκλονισμένος ο διευθυντής κλινικών Covid, Χαράλαμπος Μάνδρος, είπε στον «Ταχυδρόμο» ότι θα πρέπει όσοι νοσούν από κορωνοϊό να μην υποτιμούν τη νόσο και να προσφεύγουν για θεραπεία στο νοσοκομείο.

«Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που νοσεί με κορωνοϊό να είναι εμπύρετος μία εβδομάδα και να παραμένει σπίτι. Ο ιός δεν αστειεύεται, ούτε κάνει διακρίσεις στις ηλικίες. Τηλεφωνική ιατρική δεν υπάρχει, ούτε είναι δυνατόν μια θεραπεία να γίνει εξ αποστάσεως» είπε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 13:27