Μεγάλη έκταση της λίμνης Κάρλας πλημμύρισε, μεταξύ άλλων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της χθεσινής ημέρας, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος πλημμύρας ακόμη και του παρακείμενου οικισμού της Κερασιάς. Η πλημμύρα, προκλήθηκε, λόγω της μη λειτουργίας του αντλιοστασίου.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, Κώστας Καρτάλης, ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή τον υφυπουργό Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αντλιοστάσιο της Κάρλας επισκέφθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Λάρισας και Μαγνησίας όπου ενημερώθηκαν από παραγωγούς της περιοχής πως παρά το γεγονός ότι υπήρξε έγκαιρη πρόγνωση των ακραίων καιρικών συνθηκών, η ΕΥΔΕ (φορέας διαχείρισης της Κάρλας), δεν μερίμνησε ώστε να ανοίξουν εγκαίρως οι πόρτες του φράγματος, προκειμένου το νερό να καταλήξει στην λίμνη και όχι στα γειτονικά χωράφια, όπως τελικά συνέβη.

Κατά τα άλλα στο νομό Λάρισας άρχισαν οι καταγραφές των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ μετά τη χθεσινή θεομηνία, με πληθώρα ζημιών να εντοπίζεται σε ποιμνιοστάσια και με τους κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται επειδή, όπως ενημερώθηκαν, αποζημίωση θα λάβουν μόνο όσοι έχουν άδεια λειτουργίας για τα ποιμνιοστάσιά τους.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης