«Ο Πολιτισμός της Θάλασσας και του Αιγαίου» ήταν ο τίτλος-θέμα του διήμερου πανελλήνιου συνεδρίου για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος του υγρού στοιχείου της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο.

Το συνέδριο διοργάνωσε ο σύλλογος «Μαγνήτων Κιβωτός», συνεπικουρούμενος από την Ακαδημία Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 32 εισηγητές, εξέφρασαν απόψεις, παρουσίασαν έρευνες και έκαναν εισηγήσεις για την κουλτούρα σε διάφορες περιοχές του ελληνικού αρχιπελάγους, άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, η εκπρόσωπος-καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού Παναγιώτα Ανδριανοπούλου.

Σε αναφορές στα χαράγματα των κωπήλατων και ιστιοφόρων πλοίων στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Καναλάκη της Βόρειας Εύβοιας ήταν εστιασμένο το θέμα-εισήγηση του φωτογράφου-ερευνητή Γιάννη Φαφούτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, το φημισμένο Μουσικό Σχολείο του Βόλου έδινε ρεσιτάλ ερμηνειών, καλύπτοντας το μουσικό πρόγραμμα.

Στο τέλος των διήμερων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ξενάγηση, από τον αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Δαμιανίδη, στην έκθεση που είχε στηθεί στον συνεδριακό χώρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, με θέμα «Η ναυτική παράδοση στο Αιγαίο-Ταρσανάδες και Σκαριά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης