Μετά την εργολαβία για τη συντήρηση και αποκατάσταση οδών στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, ύψους 275.000€, αρχίζουν άμεσα και τα έργα συντήρησης των δρόμων στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς.
Η συνολική δαπάνη του έργου αυτού ανέρχεται σε 45.000€ (προϋπολογισμός μελέτης 50.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ 2011). Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Χρ. Χρηστομάνος Ε.Δ.Ε.».

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει γίνει πλήρης καταγραφή των αναγκαίων παρεμβάσεων που απαιτούνται να γίνουν σε οδοστρωσίες, αποκαταστάσεις φθορών, ανακατασκευές οδών, επισκευές πεζοδρομίων και κρασπεδορείθρων καθώς και ασφαλτοστρώσεις. Οι εργασίες θα διαρκέσουν ένα έτος και σε συνεργασία με το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς έχει γίνει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, οι βασικές εργασίες που θα γίνουν είναι η επούλωση τομών καθώς επίσης και η διόρθωση τοπικών φθορών των οδοστρωμάτων, ασφαλτοστρώσεις, εργασίες επισκευής κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων από σκυρόδεμα, καθώς επίσης και μόρφωσης δρόμων στερουμένων ασφαλτοτάπητα με ή χωρίς προσθήκη αδρανών υλικών. Mετά το τέλος κάθε εργασίας ασφαλτόστρωσης ή σκυροδέτησης θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός του δρόμου (σκούπισμα και πλύσιμο).

Σημειώνεται ότι για τα έργα που αφορούν συντηρήσεις και κατασκευές οδών των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων, έχουν επίσης ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες εγκατάστασης των αναδόχων, γεγονός που επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει συστηματικά σε εκτεταμένη οδοποιία στο σύνολο του ενιαίου Δήμου με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της οδικής ασφάλειας των οδών της μείζονος πόλης.

Πηγή:thessalianews
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης