Στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας Μόζας Α.Ε., στο 4ο χλμ της οδού Βόλου – Λάρισας, βρίσκονται από χθες το βράδυ 203 πρόσφυγες από την Συρία, μεταξύ αυτών 103 παιδιά και 48 γυναίκες.

Οι 203 πρόσφυγες έφτασαν χθες το βράδυ από τα Ιωάννινα και αφού καταμετρήθηκαν μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στις ειδικά διαμορφωμένες για την φιλοξενία τους εγκαταστάσεις. Την ιατρική φροντίδα έχουν αναλάβει στρατιωτικοί γιατροί ενώ η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχει αναλάβει την σίτιση, την φροντίδα και την φύλαξη του χώρου. Στον χώρο συνδράμουν και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα στις εγκαταστάσεις έχει στηθεί ιατρείο και αναρρωτήριο. Μεταξύ των προσφύγων υπάρχουν δύο εγκυμονούσες και έχουν επίσης εγκατασταθεί ντουζιέρες και χημικές τουαλέτες. Σημειώνεται ότι η μια από τις δυο εγκυμονούσες έχει ήδη μπει στον 10 μήνα της κύησης και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, καθώς λόγω της ταλαιπωρίας δεν είχε μπει στη διαδικασία του τοκετού.

Η δημοτική αρχή Βόλου, στελέχη της οποία επισκέφθηκαν το πρωί το χώρο φιλοξενίας, διένειμε στους πρόσφυγες 203 σακούλες με είδη διατροφής μακράς διάρκειας, νερά, μπισκότα, κρουασάν, χυμοί κ.α.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Θεσσαλία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης