Μια διαφορετική βόλτα έκαναν το απόγευμα της Παρασκευής, στο κέντρο της Τρίπολης, κάτοικοι της περιοχής, φορώντας μάσκα και συνοδευόμενοι από τον εκ γενετής τυφλό αντιδήμαρχο Ιλίου, Βαγγέλη Αυγουλά με το λευκό του μπαστούνι.

Αφού φόρεσαν τη μαύρη μάσκα, που τους έδωσε ο κ. Αυγουλάς, έπιασαν το χέρι του και τον ακολούθησαν, βασισμένοι κυρίως στην ακοή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βγάζοντας τη μάσκα, ήταν όλοι εντυπωσιασμένοι και συγκινημένοι αφού όπως υποστήριξαν έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, και δήλωσαν ότι «ποτέ δεν φαντάζονταν πόσο δύσκολο είναι να κυκλοφορείς στην πόλη σου «με άλλα μάτια»…

Από την πλατεία Αγίου Βασιλείου μέχρι την πλατεία Πετρινού τα εμπόδια που συνάντησαν ήταν πολλά. Πράγματα τα οποία βλέπουμε και κάνουμε καθημερινά (όπως το παρκάρισμα), χωρίς να σκεφτόμαστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πόσο πιο δύσκολη κάνουμε την καθημερινότητά τους.

Ο Β. Αυγουλάς, ακολουθώντας την διαγράμμιση για τους τυφλούς, συνάντησε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, έναν κάδο με μπάζα, ένα ποδήλατο και μια ταμπέλα και όλα αυτά μόνο από την μία πλατεία στην άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης