Από απλή τύχη γλύτωσε στέλεχος της φυλακής Αλικαρνασσού. Άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα στο αυτοκίνητό του, που από σύμπτωση δεν εξερράγη. Η βόμβα, η οποία εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ήταν μεγάλης ισχύος και, αν είχε εκραγεί, θα προκαλούσε ανυπολόγιστη καταστροφή στα γύρω κτήρια, ενώ θα υπήρχαν σίγουρα και ανθρώπινα θύματα.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις Αρχές, που κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, αφού η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε ήταν τεράστια και θα είχε τραγικές συνέπειες.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της αστυνομίας, δεν πρόκειται για ένα προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά ενδεχομένως για μια πράξη θανάτου προσωπικά εναντίον του σωφρονιστικού υπαλλήλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε χθες από έναν γείτονα του σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος εκείνη την ώρα έλειπε από το σπίτι του.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος, χθες νωρίς το πρωί, έφυγε από την οικία του, που βρίσκεται σε προάστιο του Ηρακλείου, για να πάει στη δουλειά του. Πήγε στο ανοικτό γκαράζ, μπήκε κανονικά στο αυτοκίνητό του κι έφυγε για την Αλικαρνασσό, χωρίς να καταλάβει ότι ακριβώς κάτω από το όχημά του κρυβόταν ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Αρκετές ώρες μετά, ο γείτονας του υπαλλήλου της φυλακής είδε μια νάιλον μπλε σακούλα στο σημείο όπου ο σωφρονιστικός υπάλληλος σταθμεύει το αυτοκίνητό του και διαπίστωσε ότι μέσα υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως ενημερώθηκαν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και πυροτεχνουργός, ο οποίος «εξουδετέρωσε» τον μηχανισμό, ενώ το αυτοκίνητο του σωφρονιστικού υπαλλήλου μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο, για να υποβληθεί σε εξονυχιστικό έλεγχο από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σακούλα στο εσωτερικό της οποίας υπήρχε ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένη από προχθές το βράδυ κάτω από το αυτοκίνητο, ακριβώς στη μέση του οχήματος. Μέσα στην μπλε νάιλον σακούλα υπήρχαν βραδύκαυστο φιτίλι, ο πυροκροτητής και η εκρηκτική ύλη, τυλιγμένα όλα με μονωτική ταινία.

Η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με αστυνομικούς, υπολογίζεται στα 600 με 650 γραμμάρια αμμωνιοδυναμίτιδας ή ζελατοδυναμίτιδας.

Όπως είπαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., το φιτίλι είχε καεί σε ένα μικρό τμήμα του, όμως ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη, ενδεχομένως λόγω αλλοίωσης στη συνδεσμολογία ή λόγω του ελαττωματικού πυροκροτητή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης