Καλός προβλέπεται σε γενικές γραμμές ο καιρός με τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αττική:Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2 μ3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη:Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο πρόσκαιρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη:Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες. Στην Κρήτη όμως θα έχουμε τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στα βόρεια για ασθενή βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα δυτικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 7 τοπικά 8 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης