Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκαν τον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας, ο οποίος τραυματίστηκε στη μεσημεριανή συμπλοκή που οδήγησε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι.

«Αφαιρέθηκαν δύο θραύσματα από σφαίρα τα οποία βρίσκονταν στο κάτω μέρος του ποδιού του, στο ύψος του αστραγάλου. Δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο» δήλωσε ο κ. Βορίδης, διευκρινίζοντας πως ο τραυματίας «θα μείνει στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί για καθαρά προληπτικούς λόγους». Ο υπουργός πρόσθεσε: «Νομίζω, όπως μας ενημέρωσαν, ότι αύριο θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον τουριστικό του προορισμό, ο οποίος είναι η Μύκονος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βορίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι ο τραυματίας αστυνομικός φέρει διαμπερές τραύμα στο πόδι και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Αντίθετα, όπως είπε, ο Ν. Μαζιώτης, που νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος -χωρίς να διατρέχει κίνδυνο ζωής- και θα υποβληθεί σε εγχείρηση.

Από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως συνάντησε τον Αυστραλό τραυματία. «Είναι καλά στην υγεία του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο» είπε η υπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε πως ο νεαρός τουρίστας «έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας». «Είμαστε σε διαρκή επαφή με την πρεσβεία της Αυστραλίας, όπου ενημερώνουμε αναλυτικά για το συμβάν» κατέληξε η υπουργός.

Ο δεύτερος τουρίστας -Γερμανός- που βρέθηκε στο επεισόδιο, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο κρουαζιερόπλοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης