Στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Εύβοιας, Γιώργος Μαρίνος, με αφορμή το δυστύχημα που συνέβη νωρίς την Τετάρτη, όταν ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Η κατάσταση είχε προειδοποιήσει καιρό πριν. Τα ατυχήματα, ακόμη και το θανατηφόρο που έγινε τον Ιούλιο, έδειχναν ότι έχουν ξεπεραστεί κάθε είδους όρια και κόκκινες γραμμές. Και απ’ αυτήν την άποψη γνώριζε και αυτή η κυβέρνηση, όπως γνώριζε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κατάσταση στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα δεν πάει άλλο». 

«Επειδή έκανε δήλωση ο κ. Χατζηδάκης και είπε ότι θα διερευνηθούν οι αιτίες του θανατηφόρου ατυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες, θέλουμε να πούμε ότι αυτή η δήλωση είναι απαράδεκτη, υποκριτική και επικίνδυνη, γιατί και αυτή η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι τα αποτελέσματα της απαξίωσης του εργοστασίου, για πολλά χρόνια, είναι δραματικά και με τραγικές συνέπειες. Οι εργάτες ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η πολιτική της εντατικοποίησης της δουλειάς, της υπερεκμετάλλευσης, της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας, της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων, οδηγεί σε τέτοια θανατηφόρα ατυχήματα», πρόσθεσε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς εάν είναι το δεύτερο ατύχημα, ο κ. Μαρίνος απάντησε: «Είχαμε στις 11 Ιούλη θανατηφόρο ατύχημα, είχαμε πριν λίγες ημέρες μεγάλο πρόβλημα, έσπασε το συρματόσχοινο και άδειασε ο κάδος με το μετάλλευμα, μπορούσες να είχες νεκρούς και πάνω από έναν. Και σήμερα υπήρχε κίνδυνος το δυστύχημα να είναι μεγαλύτερης έκτασης. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δικαιολογία από καμία κυβέρνηση».

«Η πολιτική που οδήγησε στην απαξίωση, με στόχο να κλείσει ή να ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ, μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, παραγωγής νικελίου, οδηγεί στη σημερινή κατάσταση. Γι’ αυτό θέλουμε να πούμε ότι το ΚΚΕ, επειδή έχει ξαναβρεθεί πολλές φορές σε τέτοια μέρα που θρηνεί όλη η περιοχή, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, την απεργία που έχουν ανακοινώσει και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ώστε να παρθούν άμεσα, τώρα, τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά», κατέληξε ο κ. Μαρίνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης