Βουλγαρία: Ελπίδα για άρση των αγροτικών μπλόκων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010, 15:16
Βουλγαρία: Ελπίδα για άρση των αγροτικών μπλόκων
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών, που έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, θα λήξουν έως την Κυριακή, επισημαίνοντας και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Μπορίσοφ αναφέρθηκε και στην ενημέρωση που έκανε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για το ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται και ελπίζει πως η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Βρυξέλλες εκτιμούν την ανεκτικότητα της Βουλγαρίας και την προθυμία της να περιμένει για λίγο, προτού προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκειμένου να επιλύσει τις διαφορές της με τους Έλληνες αγρότες που κρατούν κλειστά τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ο Μπορίσοφ είπε ότι επίσκεψή του στα σύνορα και η συνάντησή του με Έλληνες αγρότες δεν επιδείνωσε τις σχέσεις με την Ελλάδα. Όπως δήλωσε, έγινε ακριβώς το αντίθετο και στους επόμενους 2-3 μήνες θα λειτουργήσουν και άλλοι μεθοριακοί σταθμοί κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010, 15:16