Βουλή: Η Ζαΐρη υπερασπίστηκε ΔΕΠΑ-Πετσίτη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019, 17:32
Βουλή: Η Ζαΐρη υπερασπίστηκε ΔΕΠΑ-Πετσίτη

Τους χειρισμούς της στην υπόθεση ΔΕΠΑ-Πετσίτη υπερασπίστηκε η επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος, Άννα Ζαϊρη, στην κατάθεση της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η κυρία Ζαΐρη υποστήριξε ότι ο υπάλληλος που μετακινήθηκε, δεν χειριζόταν μόνος του την υπόθεση Πετσίτη, προσθέτοντας πως ήταν ένας αστυνομικός κοντά στη σύνταξη που είχε ολοκληρώσει την πορεία του.

Παράλληλα χαρακτήρισε δόλια ψεύδη και κωμικά όσα έχουν ειπωθεί ότι ο εν λόγω υπάλληλος είχε συντάξει εισηγήσεις αναφορικά με την υπόθεση. 

Η Άννα Ζαϊρη υποστήριξε πως ό,τι σοβαρά στοιχεία έχει η Αρχή για την καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος τα στέλνει στον εισαγγελέα και τις αρμόδιες αρχές. 

Πάντως απέφυγε να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια αν έχει στείλει στον εισαγγελέα στοιχεία για τον Μανώλη Πετσίτη, καθώς επικαλέστηκε το απόρρητο των ερευνών. Με το ίδιο σκεπτικό απέφυγε να απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση της ΔΕΠΑ είναι υπόθεση 20ετίας. 

Η Άννα Ζαϊρη υποστήριξε πως η ίδια και τα μέλη της Αρχής καταπολέμησης βρόμικου χρήματος δεν έχουν την ευθύνη να ελέγξουν εάν ήταν νόμιμες οι πληρωμές δεκάδων εκατομμυρίων της Εταιρείας ΕΛΦΕ, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, προς τη ΔΕΠΑ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με μεταχρονολογημένες επιταγές και μέσω εξωχώριων εταιρειών. 

Μάλιστα, απέφυγε να απαντήσει επί τους θέματος παρά τις επίμονες ερωτήσεις βουλευτών και όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι ο προκάτοχος της, αντιεισαγγελέας, Γιώργος Παντελής είχε αναφέρει επιστολές για το θέμα αυτό στις εισαγγελικές αρχές από τον Μάιο του 2017.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019, 17:34