Βουλή: Στήριξη στη Σοφία Μπεκατώρου από την υφυπουργό Εργασίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, 14:00
Βουλή: Στήριξη στη Σοφία Μπεκατώρου από την υφυπουργό Εργασίας

Στήριξη στη χρυσή ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, μετά τις δημόσιες καταγγελίες της για σεξουαλική παρενόχληση, έδωσε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική, Μαρία Συρεγγέλα.

«Πλέον, άρχισαν να μιλούν για αυτά τα θέματα που αφορούν κυρίως γυναίκες. Η Σοφία Μπεκατώρου, με το θάρρος που επέδειξε, άνοιξε την πόρτα της σιωπής. Σαφώς και πρέπει να υπάρξει στήριξη των γυναικών με ειδικά προγράμματα», τόνισε η κ. Συρεγγέλα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατία, Μάξιμος Χαρακόπουλος, είχε χαρακτηρίσει τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ως το «σοβαρό, μείζον θέμα των ημερών».

«Αξίζει να συγχαρούμε την κ. Μπεκατώρου και όσους βρίσκουν το ψυχικό σθένος να μιλήσουν για το τραύμα αυτό. Αρμόδια να τα κρίνει, βεβαίως, είναι η Δικαιοσύνη. Η δημοσιοποίηση, όμως, τέτοιων περιστατικών μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά», υπογράμμισε ο κ. Χαρακόπουλος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, 14:00