Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Η στρατηγική σημασία των Καλυβών του Έβρου, του τελευταίου ελληνικού προκεχωρημένου φυλακίου, όπως έχουν χαρακτηριστεί, αναβαθμίστηκε, αποτελώντας και επίσημα στρατιωτικές υποδομές, στο ευαίσθητο αυτό και κρίσιμο σημείο, ακριβώς στην «κόψη» των ελληνοτουρκικών συνόρων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι ενώ μέχρι πρότινος οι «Ακρίτες» του Έβρου που δραστηριοποιούνταν στο Δέλτα και αξιοποιούσαν τις Καλύβες είχαν να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα και δικαστικές αγωγές, με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τίθενται υπό την προστασία του (διαβάστε περισσότερα εδώ)!

Είχε προηγηθεί το οδοιπορικό του zougla.gr στην περιοχή, και συγκεκριμένα η ανάδειξη του θέματος από τον «Ακρίτα» Χριστόφορο Ασλανίδη που μας φιλοξένησε στην καλύβα του (δείτε το οδοιπορικό εδώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr στις Καλύβες του Έβρου:

Επιστέγασμα της συγκεκριμένης εξέλιξης αποτελεί η χθεσινή τιμητική βράβευση του Χριστόφορου Ασλανίδη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ είχε προηγηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2018 επίσημη επίσκεψη στο Δέλτα από τον υπουργό Πάνο Καμμένο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, οι οποίοι μάλιστα διανυκτέρευσαν στη συγκεκριμένη καλύβα (διαβάστε περισσότερα εδώ)!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη καλύβα ανακαινίστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Ελληνικό Στρατό.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της ηγεσίας:

Ο λόγος της βράβευσης δεν είναι άλλος από την παράδοση της καλύβας του, εκ μέρους του Χριστόφου Ασλανίδη, στον Ελληνικό Στρατό για πάσα χρήση. 

Το zougla.gr συνάντησε τον Χριστόφορο Ασλανίδη λίγο μετά την επίσημη βράβευση, ο οποίος μας σχολίασε ότι.

«Έκανα μια μικρή προσφορά για την πατρίδα και τον στρατό μας. Με όλη μου την καρδιά. Τόσο μπορούσα, τόσα έκανα. Είμαστε φύλακες εκεί», ενώ ερωτώμενος για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, εξέφρασε την έκπληξη του για ένα συμβάν, το οποίο συμβαίνει συχνά και στις δύο όχθες του Έβρου:

«Εύχομαι να γυρίσουν τα παιδιά. Δεν φταίνε για τίποτα. Μήπως οι Τούρκοι φαντάροι δεν έρχονται στη δική μας την πλευρά; Τους βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους, θέλουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις. Πολλές φορές έχουμε πιάσει Τούρκους εδώ οι οποίοι μας λένε ότι χάθηκαν, κι αμέσως τους περνάμε στην απέναντι πλευρά. Είναι άδικο αυτό»…

Δείτε τις δηλώσεις:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης