Βραβεία σε αεροπορικές εταιρείες

Βραβεία σε αεροπορικές εταιρείες
Βραβεία στις εταιρείες με την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία απένειμε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών, που διοργανώνει σε ετήσια βάση εδώ και 10 χρόνια.

Τα βραβεία χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες και απονεμήθηκαν ως εξής:

- Το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία στο ΔΑΑ, απονεμήθηκε στην ελβετική εταιρεία Baboo, η οποία το 2009 κατέγραψε την υψηλότερη επιβατική κίνηση μεταξύ των εταιρειών που ξεκίνησαν δραστηριότητα στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του 2008.

- Το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2009, απονεμήθηκε στην Emirates.

- Το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης / thin routes κατέκτησε η Bulgaria Air για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2009.

- Το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο απονεμήθηκε στην Air Baltic για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2009.

Η Πέμπτη σειρά των βραβείων αφορά στις εταιρείες με την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης την περίοδο 2008 - 2009. Οι εταιρείες που τιμήθηκαν είναι οι: Aegean Airlines για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης, η LOT Polish Airlines για την αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, η Emirates για τη Μέση Ανατολή, η Delta Airlines για την αγορά της Αμερικής, ενώ η Αegean Airlines τιμήθηκε για την υψηλότερη ποσοστιαία ανάπτυξη επιβατικής κίνησης στην εγχώρια αγορά, ενώ τιμήθηκε επίσης ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αφρικής.

Τέλος, η Aegean Airlines τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για το 2009.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010, 17:39