Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Εναέρια πλάνα: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θερμές αέριες μάζες πλήττουν την πρωτεύουσα και η Αττική έχει μετατραπεί σε… καμίνι, με τη θερμοκρασία, για πρώτη φορά εφέτος, να φτάνει σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου. Το μεσημέρι της Πέμπτης η ατμόσφαιρα σε πολλά σημεία είναι αποπνικτική λόγω της ζέστης και οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ώστε να προστατευθούν από τον καύσωνα.

Δείτε παρακάτω τις θερμοκρασίες στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με το meteo.gr:

ΑΘΗΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ 37°C
ΑΙΓΙΝΑ 36°C
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ 33°C
ΒΟΡ. ΑΝΑΤ. ΠΡΟΑΣΤΙΑ 34°C
ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 34°C
ΒΟΥΛΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ 37°C
ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 34°C
ΚΑΛΑΜΟΣ – ΩΡΩΠΟΣ 35°C
ΛΑΥΡΙΟ 30°C
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 37°C
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 37°C
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 30°C
ΣΑΛΑΜΙΝΑ 35°C
ΣΠΑΤΑ 33°C
ΣΧΙΝΙΑΣ – ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 33°C

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εναέριες εικόνες από το Σύνταγμα και από παραλίες της Αττικής, στις οποίες καταφεύγουν οι Αθηναίοι:

Εναέριες εικόνες από τις παραλίες:

 

 

 

 

H ζέστη «κλείνει» την Ακρόπολη

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα και αύριο ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού Βράχου για την καλύτερη προστασία των επισκεπτών, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών.

Ειδικότερα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ενημερώνει ότι λόγω του αναμενόμενου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καύσωνα την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουλίου, ο αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης και Κλιτύων θα κλείσει για το κοινό από τις 13.00 έως τις 17.00, εφόσον η αισθητή θερμοκρασία υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου (θερμοκρασία πόλης άνω των 36 βαθμών Κελσίου).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «όσοι έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικά εισιτήρια για τις εν λόγω ημέρες και ώρες παρακαλούνται όπως αποταθούν στο επιχειρησιακό τμήμα του ΤΑΠΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση etickets@tap.gr».

Υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή

Από την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες ωστόσο θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης