Αντικείμενα και σύνεργα μαύρης μαγείας εντοπίστηκαν χθες σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι ζεύγους αρχαιοκάπηλων στη Θεσπρωτία.
Η αξιοποίηση μιας πληροφορίας, την οποία είχε εδώ και τρεις μήνες από τα Ιωάννινα ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, σχετικά με παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, οδήγησε σε ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα κατά της αρχαιοκαπηλίας.
Ζευγάρι από τη Θεσπρωτία, που έχει σπίτι και στην Πέρδικα, φημολογείτο ότι ασχολείται με εικόνες οι οποίες πιθανόν να ήταν κλεμμένες, κάτι που δεν έχει διασαφηνιστεί ακόμη.
Έπειτα από σχετική έρευνα και αφού επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες, ενημερώθηκε από τον ιδιωτικό ερευνητή και σύμβουλο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και νήσων η Ασφάλεια Ιωαννίνων.
Χθες το συγκεκριμένο ζευγάρι συνελήφθη σε αστυνομικό μπλόκο καθ’ οδόν προς τα Ιωάννινα έχοντας στην κατοχή του εικόνες και αρχαιότητες. Ακολούθησε έρευνα και στις δύο κατοικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν ποικίλες αρχαιότητες, αρχαίες εικόνες, νομίσματα, ένα ξίφος, ένα αρχαίο εκκλησιαστικό βιβλίο, καθώς επίσης και αντικείμενα και σύνεργα μαύρης μαγείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης