Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν πριν από λίγες ημέρες διαμέρισμα-γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στα Πατήσια. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν στον απόηχο της σύλληψης του μέλους της οργάνωσης Νίκου Μαζιώτη την 16η Ιουλίου και της επανεμφάνισης της Πόλας Ρούπα μέσω επιστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σπίτι σύμφωνα με πληροφορίες είχε θεαθεί ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και οι αστυνομικοί έχουν ήδη συλλέξει στοιχεία, αποτυπώματα και γενετικό υλικό, όμως δεν βρέθηκαν όπλα ή αντικείμενα που να συνδέονται με τη δράση της οργάνωσης.

Μέχρι και αυτή την ώρα άνδρες της αντιτρομοκρατικής ερευνούν το διαμέρισμα.

To ιστορικό της σύλληψης Μαζιώτη και οι έρευνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Μαζιώτης είχε συλληφθεί στις 16 Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από αιματηρή συμπλοκή. Το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενεπλάκη με αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς.

Ο συλληφθείς άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, έναν περαστικό στη γωνία Μητροπόλεως και Καλύβου.

Μετά τη σύλληψή του ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να εντοπιστούν σπίτια και γιάφκες που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης. Πάνοπλοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν το πρωί της 17ης Ιουλίου στον αποκλεισμό της οδού Ερεσσού στα Εξάρχεια, πραγματοποιώντας έφοδο σε σπίτι στον αριθμό 72, ενώ το ίδιο συνέβη και σε τρία ακόμα σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Κομβικό στοιχείο θεωρείται η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Ν. Μαζιώτης στην καθημερινότητά του, καθώς εκτιμάται πως με αυτήν ενδεχομένως να έχει νοικιάσει ένα ή περισσότερα σπίτια, κρύβοντας εκεί οπλισμό.

Έμφαση δόθηκε στο οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του Μετρό και του ΗΣΑΠ, προκειμένου να εντοπιστεί η διαδρομή που ακολούθησε ο Ν. Μαζιώτης μέχρι τον σταθμό «Μοναστηράκι», περιοχή όπου και συνελήφθη.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ πατώντας εδώ

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο του zougla.gr με την καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη πατώντας εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης