Λίγο πριν από τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής, εντοπίστηκε ζωντανός από φορτηγό πλοίο, σημαίας Γιβραλτάρ, που είχε δεσμευτεί για την επιχείρηση διάσωσης ο ένας από τους δύο άνδρες, που αγνοούνταν από το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Ο άνδρας, ηλικίας 30 ετών, βρέθηκε να κολυμπάει περίπου 15 ναυτικά μίλια νότια – νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας στη Νέα Σκιώνη, έπειτα από 18 ώρες μέσα στη θάλασσα όπου πάλευε για να κρατηθεί ζωντανός. Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι σχετικά καλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το Λιμενικό συνεχίζει τις έρευνες με την ελπίδα να εντοπίσει εγκαίρως τον 28χρονο που ακόμα αγνοείται. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο σκάφη της ομάδας διάσωσης και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Αρκετοί ψαράδες συνδράμουν στις προσπάθειές τους.

Μάλιστα, στο ένα σκάφος, το οποίο επιχειρεί από την πλευρά της Νέας Σκιώνης με το Ποσείδι, βρίσκεται ο πατέρας και ο αδερφός του νεαρού που τελικά εντοπίστηκε.

Οι τρεις φίλοι επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική για την διακοπές τους και το Σάββατο αποφάσισαν να κολυμπήσουν στην «αμμόγλωσα» του Ποσειδίου, διότι ο ένας από τους νεαρούς είχε τα γενέθλιά του. Δυστυχώς, αψήφησαν τον δυνατό αέρα που έφτανε τα έξι μποφόρ και βούτηξαν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εικόνες από τη στιγμή που πατάει στεριά:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης