Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά στην εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος εμπορίας βρεφών το οποίο δρούσε στην περιοχή του Αλμυρού βρίσκονται οι άντρες της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας.

Η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε από χτες το βράδυ και ήδη έχουν συλληφθεί πέντε Βούλγαροι και δύο Έλληνες, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι μια Βουλγάρα 23 ετών, η οποία επιχείρησε να πουλήσει το 11 ημερών παιδί της.

Στελέχη της ΕΛ. ΑΣ., μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται στην απόπειρα που έκανε η 23χρονη Βουλγάρα να πουλήσει το βρέφος, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επιχείρηση ξεκίνησε χτες, μετά από την απόπειρα που έκανε η Βουλγάρα να πουλήσει το παιδί. Η απόπειρα πώλησης του βρέφους έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, κοντά στον Αλμυρό. Βρισκόμαστε μπροστά σε κύκλωμα και το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Η έρευνα

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα μήνα όταν οι άντρες της ΕΛ. ΑΣ. ξεκίνησαν να παρακολουθούν έναν από τους συλληφθέντες, Βουλγαρικής υπηκοότητας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παράνομες υιοθεσίες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το άτομο που παρακολουθούνταν, σε συνεργασία με τους άλλους συλληφθέντες, προετοίμαζε την αγοραπωλησία ενός βρέφους. Έτσι, μέσω αυτού, οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη και των υπόλοιπων έξι ατόμων.

«Υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Βούλγαρος ετοίμαζε να προβεί σε παράνομη αγοραπωλησία βρέφους. Έτσι ξεκίνησε η παρακολούθηση και τελικά οι υποψίες που υπήρχαν επιβεβαιώθηκαν» εξηγούν αστυνομικές πηγές.

Ο μεσάζων και η… τιμή

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο άνθρωπος που μεσολάβησε προκειμένου να έρθουν σε επαφή η μητέρα του βρέφους και το ζευγάρι που ήθελε να το υιοθετήσει παράνομα είναι ένας δικηγόρος από τον Βόλο, ο οποίος εκτελούσε χρέη μεσάζοντα.

Οι ίδιες πηγές, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα, ανέφεραν ότι τελικά το ζευγάρι συμφώνησε να αγοράσει το βρέφος έναντι περίπου 5.000 ευρώ.

«Η τιμή συμφωνήθηκε στα 5.000 ευρώ. Όταν έγινε η παρέμβαση της αστυνομίας συνελήφθη και ο μελλοντικός “πατέρας” του παιδιού, ο οποίος, όπως προέκυψε, κατά το παρελθόν υπηρετούσε το Λιμενικό Σώμα» σημείωσαν.

Μητέρα τριών παιδιών

Όσον αφορά στην 23χρονη μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανύπαντρη και έχει ακόμη τρία παιδιά.

Η 23χρονη φέρεται να γέννησε το βρέφος στις 5 Ιανουαρίου 2014. Τρεις ημέρες όμως μετά πήρε εξιτήριο και, σε συνεργασία με τους άλλους συλληφθέντες, ξεκίνησε τη διαδικασία προκειμένου να το πουλήσει.

Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, τόσο η 23χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία, όσο και το βρέφος μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το βρέφος φιλοξενείται από χθες το βράδυ στο Τμήμα Πρόωρων του «Αχιλλοπούλειου» και είναι καλά στην υγεία του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης