Την τελευταία του πνοή άφησε το αγοράκι από τη Λιβύη που νοσηλευόταν στο «Αγία Σοφία», με εκτεταμένες βλάβες στους πνεύμονες, έπειτα από μόλυνση από τον ιό Α(Η1Ν1). Στο μεταξύ και καθώς αναμένεται να αυξηθεί η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας, οι γιατροί συμβουλεύουν τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι το αγοράκι, μόλις επτά μηνών, είχε έρθει στην Ελλάδα με βαριά συμπτώματα. Αρχικά νοσηλευόταν στη Λιβύη, όπου οι γιατροί δεν είχαν διαγνώσει ότι νοσούσε από τον ιό A(H1N1), με αποτέλεσμα να λάβει λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «Αγία Σοφία» νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι θεράποντες ιατροί του, όμως, είχαν διαπιστώσει σοβαρές βλάβες στον πνεύμονα, γεγονός που τους έκανε απαισιόδοξους για την εξέλιξη της υγείας του.

Στο μεταξύ, μία Ουκρανή, η οποία έχει επίσης μολυνθεί από τον ιό Α(Η1Ν1), νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, ωστόσο οι γιατροί διαπίστωσαν το τελευταίο 24ωρο θετικά σημάδια σε ό,τι αφορά στην ανάρρωσή της.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης