Τον εφιάλτη που βιώνουν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Ρόδο, όπου επέλεξαν να έρθουν για διακοπές, περιγράφει μια Βρετανίδα με τον σύζυγό της, αφότου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η Πόλα Χένρι ισχυρίζεται πως αναγκάζεται να τρώει πατατάκια, καθώς το φαγητό που της σερβίρουν είναι άθλιο, μετά τη μεταφορά τους από το πολυτελές 5αστερο ξενοδοχείο, όπου είχαν κλείσει, σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας, στο οποίο κυκλοφορούν κατσαρίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δηλώσεις τους στα βρετανικά μέσα, οι ελληνικές Αρχές τούς διέταξαν να εγκαταλείψουν τις διακοπές τους αξίας 3.200 λιρών μετά από μόλις τρεις νύχτες σε μια σουίτα του ξενοδοχείου Princess Andriana Resort & Spa στο Κιοτάρι της Ρόδου. Τώρα μένουν σε ξεχωριστά δωμάτια σε άλλο ξενοδοχείο, στο οποίο η διανυκτέρευση κοστίζει μόλις 30 λίρες. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, βρίσκονται υπό 24ωρη παρακολούθηση, χωρίς όμως ακόμη να έχουν δει τα επίσημα έγγραφα που να βεβαιώνουν πως η 48χρονη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η Πόλα Χένρι από το Μάντσεστερ δήλωσε: «Μας έχουν προειδοποιήσει να μην προσπαθήσουμε να φύγουμε από το δωμάτιο, διαφορετικά θα έρθουμε αντιμέτωποι με 10 χρόνια φυλάκιση και ένα μεγάλο πρόστιμο. Την ίδια ώρα όμως πρέπει να δίνω μάχη με έναν στρατό από κατσαρίδες που κάνουν βόλτα στο δωμάτιό μου. Το φαγητό είναι απαράδεκτο και έχω μόλις ένα βιβλίο για να περάσω την ώρα μου. Το διαβάζω πολύ, πολύ αργά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιδιοκτήτρια κουρείου εξήγησε πως είχε δύο αρνητικά τεστ κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο προτού πετάξει στην Ελλάδα με τον σύντροφό της, Γουέσλεϊ Σιλ, στις 6 Οκτωβρίου. Η Πόλα όμως επελέγη για τυχαίο τεστ στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή της στην Ελλάδα. Το ζευγάρι απόλαυσε μερικές μέρες διακοπών, όμως την Παρασκευή τής ανακοίνωσαν ότι είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και πως έπρεπε να επιστρέψει αμέσως στο δωμάτιό της.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου είπε στο ζευγάρι πως έπρεπε να μαζέψει τα πράγματά του, καθώς θα μεταφέρονταν σε νέο κατάλυμα. Η Βρετανίδα λέει ότι το ταξίδι διήρκεσε μία ώρα και πως, όταν έφτασε τελικά στο άλλο ξενοδοχείο, της ανακοίνωσαν πως ο Γουέσλεϊ θα έμενε σε ξεχωριστό δωμάτιο. «Μας υποδέχτηκε ένας γιατρός ντυμένος με στολή προστασίας. Τους ζητήσαμε να δούμε τα αποτελέσματα του τεστ κορωνοϊού, αλλά μας είπαν πως δεν τα είχαν. Ζήτησα να γίνει ένα δεύτερο τεστ, καθώς ένιωθα απολύτως υγιής με κανένα σύμπτωμα, αλλά ο γιατρός είπε ότι, εάν έκανα κι άλλο κι έβγαινε και εκείνο θετικό, θα έμενα εδώ ακόμη περισσότερο – οπότε δεν θα έκανα άλλο τεστ. Τους παρακαλέσαμε να μείνουμε στο ίδιο δωμάτιο, αλλά ήταν ανένδοτοι. Μιλάμε στο τηλέφωνο, αλλά δεν έχουμε δει ο ένας τον άλλον από τότε που φτάσαμε εδώ».

Το ζευγάρι είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στο σπίτι του προχθές, αλλά η Πόλα πρέπει να μείνει σε καραντίνα άλλες 6 ημέρες, ενώ ο Γουέσλεϊ μπορεί να φύγει εάν θέλει αύριο. Όπως λέει η Πόλα, «το δωμάτιό μου είναι αηδιαστικό. Δεν έχει καθαριστεί. Υπήρχαν μισοχρησιμοποιημένα προϊόντα περιποίησης στο μπάνιο και κάθε βράδυ κυνηγάω κατσαρίδες».

Η Πόλα λέει ότι το ζευγάρι έχει κλείσει για επιστροφή στην Αγγλία την επόμενη εβδομάδα. Ο σύντροφός της, οικονομικός σύμβουλος, σχεδιάζει να μείνει στην Ελλάδα για να επιστρέψουν μαζί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης