Συνήθως τέτοιες υποθέσεις χαρακτηρίζονται «cold cases» («παγωμένες» υποθέσεις). Πέρασαν εννέα χρόνια από τη στιγμή που ένας 69χρονος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στα Πατήσια και η σύζυγός του δεμένη δίπλα του. Και όμως, μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία που έγινε πριν από λίγες μέρες στη Δυτική Αττική «ξεπάγωσε» το έγκλημα που διαπράχτηκε τον Φεβρουάριο του 2012. 

Όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα κατήγγειλε τον σύζυγό της ότι τη χτύπησε μέσα στο σπίτι τους στο Καματερό. Αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του και τον συνέλαβαν. Όταν όμως του πήραν αποτυπώματα, αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του στη ληστεία μετά φόνου που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 2012 στην οδό Αγίας Παρασκευής. Τότε ληστές είχαν μπει στο σπίτι και είχαν δέσει για ώρες το ζευγάρι προκειμένου να τους αποκαλύψουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου. Στη συνέχεια, τους είχαν φιμώσει και τους είχαν πάρει όλα τους τα χρήματα, περίπου 30.000 ευρώ. Φεύγοντας δεν είχαν λύσει τα θύματά τους για να μην ειδοποιήσουν την αστυνομία, με αποτέλεσμα ο 69χρονος να πεθάνει από ασφυξία.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στο διαμέρισμα είχε εντοπιστεί ένα αποτύπωμα το οποίο όμως ήταν «ορφανό» καθώς δεν αντιστοιχούσε σε κάποιο σεσημασμένο άτομο. Η δακτυλοσκόπηση όμως που έγινε για το ενδοοικογενειακό επεισόδιο έδειξε ότι ο 36χρονος από το Καματερό ήταν εκείνη την ημέρα μέσα στο σπίτι του ζευγαριού των ηλικιωμένων. Αμέσως ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας και ο ανακριτής και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή στη ληστεία μετά φόνου και αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται και, ποιος ξέρει, μπορεί να περάσουν… άλλα εννέα χρόνια και τελικά να τους «προδώσει» κάποιο άλλο αποτύπωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης