Περιορισμένη ορατότητα, κυρίως στα ηπειρωτικά, υγρασία και μεταφορά σκόνης από την Αφρική και η υψηλή θερμοκρασία, σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη αναμένεται να δημιουργήσουν μία αποπνικτική κατάσταση στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Παράλληλα, θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ θα υπάρξει και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αττική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι. Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοποικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδων κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στη Θεσσαλία και τις Βόρειες Σποράδες. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης