Πυκνή συννεφιά επικρατεί στη χώρα μας, καθώς χαμηλό βαρομετρικό προσεγγίζει την περιοχή μας. Ήδη στα Δυτικά έχουν αρχίσει να σημειώνονται βροχές, οι οποίες για την ώρα είναι ασθενούς χαρακτήρα, με εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι παρουσιάζουν ενίσχυση, ενώ αναμένεται να φτάσουν αργότερα τα 9 μποφόρ, ακόμη και σε Ηπειρωτικές περιοχές.

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διάστημα αυτό προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις επόμενες ώρες, συννεφιά θα εξακολουθεί να καλύπτει όλη τη χώρα Aναλυτικά, τις επόμενες ώρες, συννεφιά θα εξακολουθεί να καλύπτει όλη τη χώρα. Βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία. Σταδιακά από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες, ενώ βροχές θα αρχίσουν να σημειώνονται και στην υπόλοιπη χώρα από αργά το βράδυ, ενώ τη νύχτα οι καταιγίδες θα επεκταθούν Ανατολικότερα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Βόρειας χώρας.

Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου αναμένεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα περιοριστούν σταδιακά στα Κεντρικά, Ανατολικά και Νότια. Από το μεσημέρι πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους ή υδροστρόβιλους, στα Δυτικά και το Νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της Βόρειας χώρας.

Αυξημένη είναι η πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους ή υδροστρόβιλους, στα Δυτικά και το Νότιο ΑιγαίοΟι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Αυξημένες νεφώσεις θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες στον Αττικό ουρανό, ενώ τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα πέσει το βράδυ στους 11 βαθμούς. Την Πέμπτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα εκδηλωθούν κυρίως προς τα ξημερώματα της Πέμπτης, έως τις προμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι 6 – 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει το βράδυ στους 12 βαθμούς, ενώ αύριο το μεσημέρι θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου.

 Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές αργότερα, περιμένουμε απόψε στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου (υψόμετρο πάνω από τα 900 μέτρα).

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης
Πληροφορίες από: ΕΜΥ, weather.gr, xalazi.gr,meteoclub.gr, σύστημα Ποσειδών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης