Την πιο θεαματική θερινή βροχή από «πεφταστέρια» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βράδυ της Δευτέρας οι κάτοικοι στην Ξάνθη.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, το οποίο κορυφώνεται από τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα προς τα χαράματα της Τρίτης, στο νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι της Ξάνθης που στο άκουσμα της βροχής από τα «πεφταστέρια» βγήκαν στα μπαλκόνια τους προκειμένου να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα.

Οι Περσείδες είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και φωτεινά, διαθέτοντας συνήθως μακριές πύρινες «ουρές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη NASA, το ρεκόρ τους ήταν το 1993, όταν είχαν καταγραφεί περίπου 300 μετέωρα την ώρα, ενώ και πέρυσι έφθασαν κατά τόπους έως τα 200 μετέωρα την ώρα.

Εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο, μολονότι φαίνεται να προέρχονται κυρίως από τα βόρεια-βορειοανατολικά, από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν και το όνομά τους.

Πηγή : xanthinea.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης