Aπαλλαγμένος από το άγχος των υπουργικών καθηκόντων, αφού παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Μέι από τις αρχές Ιουλίου, ο Μπόρις Τζόνσον απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα στο μαγευτικό Χόρτο.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ή αλλιώς «Mr. Brexit», μαζί με την οικογένειά του διαμένει στη βίλα που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή ο πατέρας του, την οποία και ο ίδιος επισκέπτεται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Έχοντας σαν ορμητήριο το Χόρτο, καθημερινά μαζί με τους δικούς του εκδράμει σε κοντινές παραλίες όπου απολαμβάνει το μπάνιο του μέχρι αργά το απόγευμα. Λάτρης της ελληνικής κουζίνας, σχεδόν καθημερινά επισκέπτεται τη γνωστή παραδοσιακή ταβέρνα της Μάρθας στο Χόρτο, όπου απολαμβάνει το φαγητό μαζί με φίλους του.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, που σχεδόν καθημερινά έρχονται σε επαφή μαζί του, είναι ιδιαίτερα χαλαρός και πρόσχαρος, ενώ δεν χάνει ευκαιρία να εκθειάζει τις ομορφιές της περιοχής.

Σημειώνεται πως ο εκκεντρικός πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, ήταν ο πρωτεργάτης του Brexit, κάνοντας μία πολιτική επιλογή για την οποία επικρίθηκε σφόδρα ειδικά μετά το δημοψήφισμα του 2016. Διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι και παρέμεινε σ’ αυτή τη θέση μέχρι αρχές Ιουλίου, όταν διαφώνησε ανοιχτά με την Βρετανίδα πρωθυπουργό και την επιλογή της η διαδικασία απομάκρυνσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι ήπια.

Μάλιστα ο κ. Τζόνσον φέρεται να είναι οργισμένος με τη στρατηγική που συμφώνησε να ακολουθήσει η Μέι απέναντι στην ΕΕ και την πρότασή της για τη δημιουργία ενός «χώρου ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών» καθώς θεωρεί ότι με αυτήν την τακτική προδίδει την υπόσχεση που είχε δώσει η ίδια περί ενός «καθαρού» διαζυγίου από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα εξάλλου με τον βρετανικό Τύπο, ο πρώην ΥΠΕΞ που ηγήθηκε της εκστρατείας για το Brexit και ήταν ο «νικητής» του δημοψηφίσματος, αποκλείεται να μετακομίσει στα πίσω έδρανα της Βουλής ως απλός παρατηρητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πιθανότατα θα ξεκινήσει παρασκηνιακές κινήσεις για να ανατρέψει την Τερέζα Μέι και να διεκδικήσει την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.
Πηγή: taxydromos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης