Χαλκίδα: Λιποθυμίες και ένταση στα δικαστήρια κατά την προφυλάκιση κατηγορουμένων για χασισοφυτεία-μαμούθ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 11:41
Χαλκίδα: Λιποθυμίες και ένταση στα δικαστήρια κατά την προφυλάκιση κατηγορουμένων για χασισοφυτεία-μαμούθ
Στον ανακριτή Χαλκίδας οδηγήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης 10 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 765 δενδρύλλια είχαν εντοπιστεί στο χωριό Στροφυλιά της Βόρειας Εύβοιας και στον Πύργο Ηλείας.Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέα οκτώ άτομα - επτά άνδρες και μία γυναίκα-, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν μια 48χρονη και ο 25χρονος γιος της, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή άλλα δυο άτομα που έχουν συλληφθεί.

Η περιοχή εντός και εκτός δικαστηρίων θύμιζε «φρούριο», καθώς υπήρχαν παντού αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Εύβοιας και Αττικής.Παράλληλα, μόλις ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων, υπήρξαν στιγμές έντασης με φωνές από συγγενείς τους. Ένας από αυτούς μάλιστα λιποθύμησε και χρειάστηκε να σπεύσει ασθενοφόρο στο δικαστικό μέγαρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης και έπειτα από συστηματικές διασταυρώσεις στοιχείων και δεδομένων και αναλύσεις του προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), διακριβώθηκε η δράση διασυνδεδεμένων εγκληματικών δικτύων που ενέχονται στην καλλιέργεια και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.

Όπως προέκυψε, η οργάνωση διέθετε εσωτερική δομή, με ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της και διακριτούς - προκαθορισμένους ρόλους στους επιμέρους τομείς της εγκληματικής της δράσης.

Στην υπόθεση ενέχονται άλλα 162 άτομα, τα οποία, όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας, προμηθεύτηκαν ποσότητες ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 12:32