Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε από τα ξημερώματα της Πέμπτης σε πευκώδεις εκτάσεις στη χερσόνησο Σιθωνίας Χαλκιδικής, ενώ το μέτωπο εξαπλώνεται ταχύτατα με αποτέλεσμα να διαταχθεί η εκκένωση του οικισμού Κάμπος.  Ζημιές υπέστη από τη φωτιά το κάμπινγκ στο Πλατανίτσι.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει τις ρίψεις νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Σάρτη με τη Βουρβουρού, στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δραματικές οι διασώσεις κατοίκων

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, έγινε διάσωση πέντε ατόμων από την περιοχή της Αχλάδας, όπου υπάρχουν εξοχικές κατοικίες. Οι πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν με σκάφος στη Σάρτη. Στην περιοχή της Αχλάδας επιχείρησε ελικόπτερο προκειμένου να σωθούν τα σπίτια.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι επικεφαλής της αστυνομίας και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιόβας, συντόνισαν την οργανωμένη απομάκρυνση λιγοστών κατοίκων που βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς η φωτιά είχε φτάσει γύρω από τα σπίτια τους.



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Σάρτης

Ο Δήμος Σιθωνίας με έγγραφό του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε να κηρυχθούν οι κοινότητες Σάρτης και Συκιάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά στην αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς στην πληγείσα περιοχή.

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ/ Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: halkidikinews.gr, thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης