Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε την Πέμπτη ο πρόεδρος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος για τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού που σημειώνονται στη χώρα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, το 2014 η οργάνωση δέχτηκε 719 καταγγελίες, από τις οποίες οι 351 αφορούσαν σε περιστατικά bullying.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε 65 από αυτές τις περιπτώσεις, δόθηκαν κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του 20χρονου Βαγγέλου Γιακουμάκη, ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι στην περιοχή από την οποία προέρχονται το παιδί και η παρέα που φέρεται να το παρενόχλησε, έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά περίπου 200 αγόρια.

«Δεν είναι, όμως, θέμα περιοχής αλλά είναι ότι κάποιος άνθρωπος βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Δεν κάνουμε, όμως, εικασίες» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλοντας να επισημάνει την κρισιμότητα του φαινομένου, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην ευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012. Στην έρευνα με σύνθημα «Κάνε τη διαφορά. Μίλα τώρα» συμμετείχαν έξι μη κυβερνητικές οργανώσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, με συντονιστή το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με αυτήν και σε σύνολο 16.227 μαθητών από έξι χώρες, προκύπτει ότι ένας στους τρεις μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσε πως έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, ενώ ένας στους δύο μαθητές υπήρξε μάρτυρας τέτοιων περιστατικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης