Χαμός για μία θέση στις εστίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012, 22:45
Χαμός για μία θέση στις εστίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου
Μεγάλος αναμένεται να είναι φέτος ο αριθμός των αιτήσεων για τις φοιτητικές εστίες που διαθέτει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το οποίο θα υποδεχθεί φέτος 3.800 φοιτητές.

Στο αντίποδα κουρεμένη έως και 50% παρουσιάζεται η φετινή χρηματοδότηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, το οποίο καλείται να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά», με νωπές ακόμη τις μνήμες από την τραγικά δύσκολη περσινή ακαδημαϊκή χρονιά η οποία στιγματίστηκε από την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης.

Συνολικά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διαθέτει 1.200 κλίνες στους φοιτητές του, εκ των οποίων οι 100 βρίσκονται στην Ορεστιάδα, οι 600 στην Κομοτηνή και οι 500 στην Ξάνθη, ενώ παράλληλα νοικιάζει χώρους διαμονής και στην Αλεξανδρούπολη, όπου λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα.

Η οικονομική δυσπραγία οδηγεί όλο και περισσότερους φοιτητές στην επιλογή των φοιτητικών εστιών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αδυνατούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Παράλληλα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και με σίτιση των φοιτητών, καθώς το αντίστοιχο κονδύλι παρουσιάζεται και αυτό συρρικνωμένο κατά περίπου 40%.

Πηγή: thrakitoday.com

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012, 22:52