Συμβόλαια θανάτου με μεθόδους μαφίας και βαριές καταγγελίες σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa Αριστείδη Φλώρου για ηθική αυτουργία σε σχέδιο δολοφονίας, συνθέτουν το σκηνικό της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Λίγο πριν ανέβει στο βήμα του μάρτυρα ο κ. Αντωνόπουλος, οι δύο Αλβανοί βαρυποινίτες που είναι ανάμεσα στους πέντε κατηγορουμένους στην υπόθεση μίλησαν για προσπάθεια να τους βγάλουν από τη μέση, δολοφονώντας τους μέσα στη φυλακή. Τα έβαλαν μάλιστα και με τους δικαστές, με χυδαίες εκφράσεις σε βάρος τους και τους κατηγόρησαν ότι …κλείνουν τα αυτιά τους στις καταγγελίες τους όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τους είπε να απευθυνθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο Αλβανοί που φέρονται να εμπλέκονται και στη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφερόπουλου πριν από τρεις μήνες, απείλησαν ευθέως τους δικαστές και αποχώρησαν από το δικαστήριο.

Κατηγορούμενος προς το δικαστήριο:
Έχει προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας στον Κορυδαλλό. Θέλω να το δούμε τώρα.

Πρόεδρος:
Αυτό θα το πείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα ο ένας από τους δύο Αλβανούς φώναξε προς την έδρα:
«Αποχωρούμε, άμα παίρνετε τα λεφτά, πάρτε τα και βάλτε τα στον κ….σας… Δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Φεύγουμε. Είναι δικαίωμά μας. Τι δίκη είναι αυτή; Δικάστε εσείς όπως θέλετε. Έρχεται ένα άτομο να μας δολοφονήσει μέσα στη φυλακή, να μας δηλητηριάσει και μας γράφετε στα αρχ….σας; Και συνεχίζετε τώρα με τον Αντωνόπουλο; Γιαμ….καρ…..πουτ…..Τα έχετε πάρει τα λεφτά σας;».

Πρόεδρος: Πρέπει να είστε παρόντες στη δίκη.

Κατηγορούμενος:
Όλοι πεθαμένοι είστε.

Όταν άκουσαν δε τον Αριστείδη Φλώρο που φέρεται ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου να αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία φώναξαν: «Τι αρνείσαι ρε παλιοπ……;». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάθεση του κ. Αντωνόπουλου ξεκίνησε τελικά αφού αποχώρησαν οι δύο Αλβανοί βαρυποινίτες.

Ο μάρτυρας, που ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του είναι ο κατηγορούμενος Αριστείδης Φλώρος. Σκοπός ήταν, όπως είπε, η δολοφονία και όχι η ληστεία. «Ήθελαν να με σκοτώσουν, αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα έρχονταν με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους… Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά. Ήταν σύμπτωση το ότι είχα μαζί μου 30.000 ευρώ. Δεν ήταν το κίνητρό τους η ληστεία».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε επίσης σε μία συνάντηση που είχε με τον Αρ. Φλώρο πριν τη δίκη της Energa στην οποία, όπως ισχυρίστηκε, ο κατηγορούμενος άρχισε να τον απειλεί. «Μου είπε ότι θα δω τι θα πάθω, ότι θέλω να τον βάλω φυλακή». Ο μάρτυρας όμως μίλησε και για άλλη μία συνάντηση, μετά το τέλος της δίκης, μέσα στη φυλακή. Όπως είπε, βρέθηκαν τον Ιούλιο του 2017, χωρίς όμως να καταλήξουν πουθενά, ύστερα από αίτημα των δικηγόρων του Αρ. Φλώρου, οι οποίοι του ζήτησαν να μιλήσει με τον επιχειρηματία προκειμένου «να αρθούν οι αντιπαραθέσεις».

«Ήταν μια απείθαρχη θα έλεγα συζήτηση χωρίς να βγει κάποιο συγκεκριμένο νόημα» είπε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως «επειδή έχουν ακουστεί πολλά» ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ χρήματα ή κάποιο αντάλλαγμα από τον Αρ. Φλώρο για να ανασκευάσει τα όσα έχει καταθέσει εναντίον του σε αντίθεση με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία που -που όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος- έχει στραφεί εναντίον του με μήνυση και αγωγή για αποζημίωσή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης