Νέα «φράγματα» στη συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων εκτροπής του Αχελώου έβαλε μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο ειδικός γραμματέας Υδάτων κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης.

Χρησιμοποιώντας διπλωματική γλώσσα, με έμμεσο αλλά σαφέστατο τρόπο, ξεκαθάρισε ότι η λύση του Αχελώου δεν είναι «μονοσήμαντη» για τη Θεσσαλία καθώς, όπως είπε, για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης νερού θα ληφθούν αποφάσεις αφού συνεκτιμηθούν παράγοντες όπως

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– το κόστος των έργων
– ο χρόνος ολοκλήρωσής τους
– αν χρειάζεται ή όχι νερό.

Πάντως, η λήψη της απόφασης για τον Αχελώο μετατίθεται (κι άλλο) χρονικά, καθώς ο κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί και πέραν του Μαρτίου 2012 η διαβούλευση για το σχέδιο διαχείρισης υδάτινων πόρων Θεσσαλίας – Ηπείρου – Δυτικής Ελλάδας (το σχέδιο είναι απαραίτητο για να προσδιορισθούν οι ανάγκες της Θεσσαλίας σε νερό και μέσω ποιων τρόπων και έργων αυτές θα καλυφθούν.

«Το σχέδιο είναι ήδη σε διαβούλευση από τον Οκτώβριο. Κανονικά μετά από ένα εξάμηνο θα λήξει. Είμαστε διατεθειμένοι εφόσον συνεχίζεται η συζήτηση και η διαβούλευση να επεκταθεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιάζουμε μια διαδικασία διαβούλευσης», διευκρίνισε ο κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης και πρόσθεσε με νόημα: «Και σ’ αυτή τη διαδικασία διαβούλευσης θα τεθούν όλα τα εναλλακτικά σενάρια που αναφέρθηκαν, χρειάζεται ή όχι νερό κ.λπ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:thessalianews
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης