Στην επιβολή αντιτίμου στα αθλητικά της προγράμματα προχώρησε η δημοτική αρχή Xανίων.

Στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, ο ορισμός αντιτίμου ύψους 15 ευρώ με ΦΠΑ μηνιαίως και 10 ευρώ με ΦΠΑ για τα ομαδικά αθλήματα του προγράμματος «Γυναίκα και Αθλητισμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μ. Αδοντάκης ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα εξήγησε για ποιο λόγο προτείνεται η επιβολή αντιτίμου:

«Το προσωπικό του δήμου δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες. Περιστασιακά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στέλνει κάποιους γυμναστές για 8 μήνες. Κάθε γυμναστής έχει δικαίωμα να εργάζεται 10 ώρες την εβδομάδα και η Γ.Γ. στέλνει 4 γυμναστές. Για τον λόγο αυτό σε συνεργασία και με το τμήμα προσωπικού προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε προσωπικό προκειμένου να ανοίξουν κλειστές δομές. Ο τρόπος αυτός γίνεται μέσω αντιτίμου, δηλαδή όταν οι μισθοί των ατόμων που προσλαμβάνουμε πληρώνονται εξ ολοκλήρου από αντίτιμα που θα δίνονται σε δομές που υπάρχουν και τώρα είναι κλειστές. Η διαδικασία ξεκίνησε Φεβρουάριο – Μάρτιο και γι’ αυτό έρχεται το θεμα τώρα.»

Η εισήγηση έρχεται από την οικονομική επιτροπή. Δεν υπάρχει θέμα καθυστέρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Νάνσυ Αγγελάκη, επέκρινε το γεγονός ότι το θέμα ήρθε με καθυστέρηση και ότι στην οικονομική επιτροπή ετέθη ως έκτακτο θέμα. “Έχει μπει Οκτώβριος είναι δυνατόν να μιλάμε για χειμερινά προγράμμα όταν όλα τα γυμναστήρια είναι κλειστά; Ως προς το αντίτιμο έχουμε δηλώσει ότι αυτό πρέπει να είναι χαμηλότερο” είπε.

Ο κ. Σχοινοπλοκάκης τόνισε: “Δεν μπόρουμε να θέλουμε να παρέχουμε ως δήμος αθλητισμό και να το κάνουμε με αντιτίμο. Έχουμε εγκαταστάσεις τις οποίες τις έχει πληρώσει ο κόσμος από τις εισπράξεις τόσα χρόνια. Δεν είναι κοινωνική πολιτική αυτό.”

Αντίθετα ο κ. Σαρρής βρήκε χαμηλό το αντίτιμο λέγοντας: “Αυτοί οι άνθρωποι που πήγαιναν; Πήγαιναν σε ιδιωτικά σωματεία που ούτως ή αλλως πλήρωναν. Κατά τη γνώμη μας το ποσό αυτό είναι χαμηλό”.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαντωνάκης τόνισε πώς δεν προσλαμβάνει με αυτόν τον τρόπο ο δήμος τους γυμναστές, αλλά ο κόσμος που θα πληρώνει το αντίτιμο:

«Θα μπορούσαν αυτοί που θέλουν να συμμετάσχουν να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα και να πάρουν όποιον προπονητή θέλουν. Δεν τους προσλαμβάνει ο δήμος τους γυμναστές. Εμείς έχουμε την ευθύνη να παράσχουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας που δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα να φάνε.»

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης