Με αφαίρεση της σιδερένιας σκαλωσιάς που βρίσκεται στο μνημείο του παλιού δημαρχείου της πόλης άρχισαν σήμερα οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Χάληδων που οδηγεί στην είσοδο του ενετικού λιμανιού των Χανίων.

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του αναδόχου του έργου τοποθέτησαν τις πινακίδες σήμανσης – ενημέρωσης των οδηγών για το εργοτάξιο, ενώ παράλληλα προχωρούν στην αφαίρεση μεταλλικών στοιχείων που υπάρχουν κατά μήκος των πεζοδρομίων στη Χάληδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο έχει συμβασιοποιηθεί με τελικό ποσό 600.000 ευρώ και θα πρέπει να παραδοθεί σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ανάδοχο εργολάβο, θα παραδοθεί νωρίτερα και πριν από την περίοδο του Πάσχα.

Με βάση τη μελέτη, η οδός Χάληδων μονοδρομείται στο σύνολό της, τα πεζοδρόμια είναι συνεπίπεδα με τον δρόμο και διαχωρίζονται με αστικό εξοπλισμό. Παράλληλα, θα γίνει αντικατάσταση των στύλων φωτισμού θα δημιουργηθεί υπόγειο δίκτυο οπτικών ινών και θα αντικατασταθεί το δίκτυο αποχέτευσης. Στο έργο περιλαμβάνεται, επίσης, η πάροδος που ενώνει τη Χάληδων με την οδό Ζαμπελίου και η πλατεία μπροστά από τον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Το εργοτάξιο επισκέφθηκε το πρωί ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος και χαρακτήρισε το έργο ως το σημαντικότερο για την ανάπλαση της παλιάς πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης