Χανιά: Θερινό σχολείο για την περιβαλλοντική δημοσιογραφία

Χανιά: Θερινό σχολείο για την περιβαλλοντική δημοσιογραφία
Στα Χανιά, από τις 22 έως τις 31 Ιουλίου, φιλοξενείται για πέμπτη συνεχή χρονιά το θερινό σχολείο στην περιβαλλοντική δημοσιογραφία, που διοργανώνουν το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συνδρομή τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί, επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ειδικοί σε θέματα περιβάλλοντος και τουρισμού, μεταπτυχιακοί φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ, Επικοινωνίας, Βιολογίας και Περιβάλλοντος καθώς και ειδικοί περιβαλλοντολόγοι.

Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου, εκτός από τις εισηγήσεις που θα γίνουν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές βιωματικές εκδρομές, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν εργαστήρια δημιουργικής γραφής, με στόχο την παραγωγή και εκτύπωση μιας «πράσινης» εφημερίδας.

Το Σάββατο, στις 10.00, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και ΜΜΕ», την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 18.30 στο πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε εσπερίδα με θέμα «Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Πολιτισμός και Επικοινωνία», ενώ στις 27/7 στις 19.00, στο Μουσείο Τυπογραφίας «Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, εσπερίδα για το «Περιβάλλον και τον Τουρισμό».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 15:33