Χανιά: Αναβαθμίζεται το λιμάνι Κολυμβαρίου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 13:21
Χανιά: Αναβαθμίζεται το λιμάνι Κολυμβαρίου
Την ένταξη του έργου προστασίας και αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου Κολυμβαρίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2014-2020, με το ποσό των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Δημήτρης Μπουντρογιάννης.

«Είναι ένα σημαντικό έργο που πέρασε από πολλές δυσκολίες», επισήμανε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπουντρογιάννης υπογραμμίζοντας ότι «μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Πλατανιά εξασφαλίσθηκαν τα απαραίτητα κονδύλια».

Το έργο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό της λιμενικής υποδομής που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια των πλοίων, τη δημιουργία νέων θέσεων αλιευτικών σκαφών και τη δημιουργία θέσεων τουριστικών σκαφών. Ακόμη, προβλέπεται η «θωράκιση» της παραλίας της περιοχής από τη διάβρωση, καθώς και έργα στην χερσαία ζώνη.

Η προκήρυξη του έργου θα γίνει μέσα στο 2019 και η ανάδειξη του αναδόχου θα γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

«Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη. Αφορά την ασφάλεια του λιμανιού στο Κολυμπάρι, έργο για το οποίο εδώ και περίπου 10 χρόνια διεκδικούσαν όλες οι διοικήσεις του Λιμενικού Ταμείου και οι δημοτικές Αρχές», τόνισε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 14:04