Το δικαστικό μέγαρο Χανίων αναμένεται να περάσουν σήμερα οι 7 άνδρες, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, που συνελήφθησαν ως διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν να πλέουν σε ακυβέρνητο πλοιάριο ανοιχτά της Παλαιόχωρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ήδη σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για παράνομη μετανάστευση, έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο και σύσταση συμμορίας .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα οι 7 διακινητές αναμένεται να απολογηθούν για τα όσα κατηγορούνται ενώπιον του ανακριτή Χανίων.

Έπαιρναν 3.000 και 4.000 δολάρια κατ’ άτομο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διακινητές έταζαν στους μετανάστες ένα ασφαλές ταξίδι από τις ακτές τις Λιβύης λέγοντάς τους ότι θα τους πάνε στην Ιταλία.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές από το λιμενικό σώμα, οι διακινητές ζητούσαν και έπαιρναν 3.000 και 4.000 δολάρια κατ’ άτομο για να επιβιβάσουν τους μετανάστες στο πλοίο.

Κατά την προανάκριση οι άνδρες του λιμενικού σώματος, σε συνεργασία με άνδρες από τη Europol, πήραν καταθέσεις από τους μετανάστες οι οποίοι τους υπέδειξαν τους διακινητές.

Στην Αθήνα οι μετανάστες

Στην Αθήνα πλέον βρίσκονται οι 476 μετανάστες που μέχρι πριν λίγες ημέρες φιλοξενούνταν στο πλοίο «Σαμαριά» που είχε δέσει στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Η μεταφορά τους, εξαιτίας του τεράστιου αριθμού, πραγματοποιήθηκε με… δόσεις. Το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε η μεταφορά των πρώτων μεταναστών που με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σούδας όπου και επιβιβάστηκαν στα πλοία της γραμμής και το πρωί της Κυριακής βρίσκονταν στον Πειραιά.

Η επιχείρηση μεταφοράς τους συνεχίστηκε και χθες όπου έφυγαν οι τελευταίοι μετανάστες με τα πλοία της γραμμής.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο αναχώρησε από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία. Το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου εξέπεμπε SOS με το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να στήνει μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο των ανδρών του λιμενικού ενώ ζητήθηκε βοήθεια και από το πολεμικό ναυτικό όπου με μία φρεγάτα αλλά και την βοήθεια παραπλέοντων πλοίων ρυμούλκησαν το σκάφος στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης