Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής Αιγύπτιοι που κατοικούν στα Χανιά, με αφορμή της επετείου των τριών χρόνων από την ανατροπή του προέδρου Μόρσι και την ανάληψη της εξουσίας από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, Φατάχ αλ Σίσι.

Ο πρόεδρος της κοινότητας των Αιγυπτίων στα Χανιά, κ. Ασραφ Καμπάρα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε: «Στις 25 Ιανουαρίου του 2013 ο αρχηγός του στρατού έβγαλε με τη βία τον ψηφισμένο πρόεδρό μας και τον έβαλε στη φυλακή. Την ίδια μέρα, σκότωσε και έκαψε 6.000 ανθρώπους, ενώ από τότε μέχρι σήμερα έχει φυλακίσει 60.000 άτομα, επιστήμονες, γιατρούς, μηχανικούς, φοιτητές, γυναίκες και μικρά παιδιά, τους καλύτερους ανθρώπους που υπάρχουν στη χώρα, επειδή ζητούσαν δημοκρατία. Έκανε ψεύτικες εκλογές. Βλέπουμε όλοι την Ευρώπη και την Αμερική να υποστηρίζουν τους δικτάτορες. Το ίδιο κάνει και η Ελλάδα, το ελληνικό κράτος που έχει ανοίξει τα σύνορά του για τον Σίσι και κάνει συμφωνίες μαζί του. Αυτές όμως είναι παράνομες και μόλις πέσει θα ακυρωθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, σε ερώτηση για το πόσο ανησυχητική ήταν η άνοδος των “αδελφών μουσουλμάνων” στην εξουσία με τον Μόρσι, σχολίασε πως «ο Μόρσι βγήκε με νόμιμες εκλογές» και προσέθεσε ότι «η Αίγυπτος έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω μ’ αυτόν τον δικτάτορα».

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης