Χανιά: Έκτακτα μέτρα από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 16:13
Χανιά: Έκτακτα μέτρα από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου

Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία της υγείας πολιτών και εργαζομένων στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωση του κορωνοϊού, προχωρά η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα η υπηρεσία προχωρά από τις επόμενες ημέρες σε μείωση του προσωπικού λόγω των ειδικών γονεϊκών αδειών και των προληπτικών μέτρων αποχής από την εργασία βάση της σχετικής νομοθεσίας ,ενώ ζητά από τους πολίτες: Η εναπόθεση των απορριμμάτων τους στα σημεία συλλογής (πράσινοι κάδοι) να γίνεται από τις επτά το απόγευμα έως τις δέκα το βράδυ.

Να φροντίζουν για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων τροφών.

Τον μέγιστο δυνατό περιορισμό και αν δύναται εντελώς, των κλαδεμάτων και την αποφυγή απόρριψης ογκωδών αντικειμένων. Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη θα αποσύρονται μόνο με ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2821341778 και 2821076666.

Τα είδη προστασίας και απολύμανσης που χρησιμοποιούνται στο τέλος της χρήσης τους να τοποθετούνται σε ξεχωριστή σακούλα καλά κλεισμένη η οποία θα τοποθετείται στον πράσινο κάδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για την ασφάλεια των υπαλλήλων το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων όπως και η αποκομιδή θα λειτουργούν και με προσωπικό ασφαλείας. Παράλληλα θα ξεκινήσει η απολύμανση δρόμων, πεζοδρομίων, πλατειών, κάδων και στάσεων λεωφορείων.

Φωτογραφία: cretapost 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 16:13