Κορυφώθηκαν την Κυριακή 21 Μαΐου οι εκδηλώσεις για την 75 επέτειο από την Μάχη της Κρήτης με ιδιαίτερες τιμές και ιδιαίτερους προσκεκλημένους στο Μάλεμε.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν δεκάδες Χανιώτες, καθώς και Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί στρατιωτικοί και βετεράνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πήραν το λόγο αρκετοί ομιλητές, ενώ ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, απηύθυνε τον λόγο στον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ελλάδας, κ. Πολάκη, τονίζοντας ότι πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ομόθυμο και διαχρονικό αίτημα φορέων σχετικά με την παραχώρηση του Ιστορικού Αεροδρομίου του Μάλεμε, στα Χανιά, παραχώρηση χωρίς ανταλλάγματα, καθώς η ιστορία δεν κοστολογείται».

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης, ανέφερε ότι «Σήμερα δυστυχώς βλέπουμε τους απογόνους των Ναζί να ξανασηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη, σε κάποιες χώρες μειοψηφικά όπως στην δική μας και σε κάποιες επικίνδυνα. Αυτό δεν έγινε τυχαία, η κυρίαρχη δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η σημερινή η Γερμανία, έχει επιβάλει μία ασφυκτική λιτότητα σε όλους τους λαούς, εξαπολύοντας ένα πόλεμο, αυτή τη φορά όχι με αλεξιπτωτιστές, όχι με πολυβόλα αλλά με το χρήμα και το χρέος. Παραλάβαμε μία χώρα σε επιτροπεία, μία χώρα στην οποία δεν έκαναν κουμάντο οι πολιτικές δυνάμεις όπως πριν από κάποια χρόνια και το 2010 χρεοκοπήσαμε. Και αυτό έγινε λόγω ενός κοινωνικού συμβολαίου, των προηγούμενο 40 χρόνων, όπου συσσωρεύτηκε 320 δισεκατομμύρια χρέος, τα 150 από εξοπλισμούς, μαύρο χρήμα, τα 1οο από δημόσια έργα, και τα 85 από το χώρο της υγείας.

Αυτό χρεοκόπησε τη χώρα. Για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, με την αυριανή διαφαινόμενη συμφωνία, που προήλθε μετά από οδυνηρό συμβιβασμό, φαίνεται να υπάρχει μία συνολική ρύθμιση του χρέους, θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για μία άλλη χώρα».

Τα βλέμματα τράβηξε η επίδειξη αεροσκάφους F16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης που έκανε εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό τιμώντας τους αγώνες που έδωσαν οι Κρητικοί και οι συμμαχικές δυνάμεις στη Μάχη της Κρήτης ενάντια στους Γερμανούς.

Πιο πριν τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν χαιρετισμοί και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μάχης Κρήτης.

Πηγή: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης