Χανιά: Έστησαν ενέδρα και εκτέλεσαν εν ψυχρώ 51χρονο αγρότη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016, 02:48
Χανιά: Έστησαν ενέδρα και εκτέλεσαν εν ψυχρώ 51χρονο αγρότη
Μερικές ώρες προτού εντοπιστεί νεκρός από περαστικό εκτιμάται ότι είχε δολοφονηθεί ο 51χρονος αγρότης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, στις Καλάθενες Χανίων.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι η δολοφονική ενέδρα τοποθετείται χρονικά  τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, δηλαδή αφότου  ο 51χρονος έφυγε από το χωράφι όπου δούλευε από το πρωί μαζί με τους εργάτες του.

Οι αλλοδαποί εργάτες επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο και έφυγαν από τον κεντρικό δρόμο, ενώ ο 51χρονος με το τρακτέρ ακολούθησε έναν χωματόδρομο για να επιστρέψει στο χωριό.

Στη διαδρομή τον περίμεναν οι εκτελεστές του, δεδομένου ότι -σύμφωνα με τον ιατροδικαστή- το θύμα βλήθηκε από δύο διαφορετικά όπλα. Εκτιμάται ότι οι δράστες γνώριζαν τις συνήθειες και τις κινήσεις του θύματος και περίμεναν πότε θα σχολάσει για να εκτελέσουν το σχέδιο τους.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 51χρονος δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει. Εκτεθειμένος στα πυρά των δραστών, τραυματίστηκε θανάσιμα.

Από το πρωί της Παρασκευής οπότε και αποκαλύφθηκε το έγκλημα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων προσπαθούν να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν για το προφίλ του θύματος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το θύμα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα του είχε ζητηθεί να ακολουθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Σε ό,τι αφορά στην οικογενειακή του κατάσταση, ήταν διαζευγμένος.

Για την υπόθεση αναζητήθηκαν οι εργάτες που ήταν μαζί του μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου να δώσουν κατάθεση, ενώ καταθέσεις θα ληφθούν και από το οικογενειακό περιβάλλον του. Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» της έρευνας θα τεθεί και το κινητό του τηλέφωνο του θύματος. 

Πηγές: cretalive.gr, neatv.gr, haniotika-nea.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016, 02:52