Οι εσωτερικές κάμερες στο «γηροκομείο του τρόμου» στα Χανιά είναι αδιάψευστος μάρτυρας της παραμέλησης, του εξευτελισμού και της άγριας κακοποίησης των ανήμπορων γερόντων.

Η φωτογραφία είναι στιγμιότυπο του βίντεο… μια παρατημένη ηλικιωμένη σε θάλαμο, ξεσκέπαστη και αποστεωμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικαστική και αστυνομική έρευνα έχει φέρει στο φως σκοτεινά και μακάβρια ευρήματα και δεκάδες φωτογραφίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Οι ηλικιωμένοι ήταν πεταμένοι και δεμένοι σε βρόμικα δωμάτια. Πάνω από 50 ζωντανοί-νεκροί, ενώ η χωρητικότητα της ιδιωτικής δομής ήταν για μόλις 16 τρόφιμους.

Όταν γινόταν έλεγχος, η διοίκηση είχε δώσει εντολή να ανεβάζουν τους ηλικιωμένους στην ταράτσα, να τους στοιβάζουν σε μια γωνία και να τους καλύπτουν με γυψοσανίδες για να μη φαίνονται. Προηγουμένως, φέρεται να τους χορηγούσαν ισχυρά ψυχιατρικά σκευάσματα που τους έκαναν ανήμπορους να αντιδράσουν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, για τη βρόμικη δουλειά υπεύθυνοι ήταν συγκεκριμένοι υπάλληλοι του γηροκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο πάρτι γινόταν με τις συνταγογραφήσεις. Το κέρδος των εμπλεκομένων φαίνεται να ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ. Ενδελεχής έλεγχος αποκάλυψε εξωφρενικές περιπτώσεις, που είναι απορίας άξιον είναι πώς τόσα χρόνια δεν είχαν γίνει αντικείμενο έρευνας. Όπως περίπτωση που σε ηλικιωμένη είχαν συνταγογραφήσει φάρμακα για τον προστάτη!

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι ηλικιωμένοι έφταναν στα όρια του θανάτου -με 15 αιματοκρίτη- χωρίς η διοίκηση του νοσοκομείου να φροντίζει για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Μόνο, λίγο πριν ξεψυχήσουν, έχει διαπιστωθεί ότι υπήρξαν παράνομες μεταγγίσεις αίματος εντός της δομής, με υπογραφή γιατρού στο Νοσοκομείο Χανίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δομή δεν είναι συνδεδεμένη με το Κέντρο Αιμοδοσίας, όπως προβλέπεται, και δεν έχει άδεια παροχής τέτοιων εξειδικευμένων αγωγών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης