Ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Χανίων, με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για τις προωθούμενες αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση και τη φορολογία των αγροτών.

«Η Ε.Ε. και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μάς κήρυξαν τον πόλεμο, με όπλα τα μέτρα της νέας ΚΑΠ και του τρίτου μνημονίου. Με τη νέα ΚΑΠ της Ε.Ε., οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις κόπηκαν, ήδη, κατά 8,5% το 2014 και κατά 15% το 2015, ενώ σταδιακά μέχρι το 2019 θα μειωθούν μέχρι το 60%. Ταυτόχρονα, επιβάλλονται νέοι αποκλεισμοί μικροκαλλιεργητών – μικροεισοδηματιών από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, καθώς και περιορισμοί στην παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Με το τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έρχεται ως συνέχεια του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επιβάλλονται στα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά βαρείς φόροι εισοδήματος και πολύ αυξημένες εισφορές ασφάλισης στον ΟΓΑ, καθώς και μέτρα που αυξάνουν κι άλλο το ήδη πολύ υψηλό κόστος παραγωγής. Κανένα μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό δεν μπορεί να αντέξει αυτά τα μέτρα. Αυτό το γνωρίζουν στην Ε.Ε. και στην κυβέρνηση. Επιμένουν, όμως, στα εξοντωτικά μέτρα γιατί στόχο έχουν να εξαναγκάσουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν την παραγωγή, για να περάσει αυτή στα χέρια λίγων μεγαλο-αγροτών και μεγαλο-επιχειρηματιών/καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης