Τα τραπεζάκια έξω, τα καραφάκια με την τσικουδιά γεμάτα και νεαρά παιδιά με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές να κερνάνε τους θαμώνες την ώρα που η κρητική λύρα και το λαγούτο ηχούν.

Εικόνες από την παράδοση της Κρήτης αναβίωσαν το απόγευμα της Παρασκευής στη δημοτική αγορά των Χανίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την πανευρωπαϊκή γιορτή των κλειστών αγορών που πραγματοποιείται και στα Χανιά με διοργανωτές τον δήμο, το επιμελητήριο της πόλης και το σύλλογο καταστηματαρχών της δημοτικής αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ρόλο σερβιτόρων του καφενείου, μέλη του παραδοσιακού συλλόγου «Το ρόδο».

Οι μεζέδες που περίμεναν τους θαμώνες του καφενείου ήταν στραγάλια, φιστίκια, χλωρά κουκιά, σταφίδες, ενώ στο κατάλογο των προσφερομένων προϊόντων του παραδοσιακού κρητικού καφενείου αναγραφόταν εκτός από την παραδοσιακή τσικουδιά, αναψυκτικά που παράγουν τοπικές επιχειρήσεις της Κρήτης, χαρούπια, βανίλια και φυσικά χύμα κρητικό κρασί.

Την τιμητική του είχε και ο καφές που ψηνόταν με παραδοσιακό τρόπο στη χόβολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι εδώ στην Κρήτη δεν ξεχνάμε τις παραδόσεις μας», δήλωσε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Το ρόδο» Νίκος Μαθιουδάκης.

Η αναβίωση του παραδοσιακού καφενείου συνοδεύτηκε με τραγούδια και χορούς της Κρήτης από τοπικούς παραδοσιακούς συλλόγους.

Πηγή φωτογραφιών: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης