Ηχηρό «χτύπημα» στη λαθροθηρία, αλλά και μήνυμα προς επίδοξους λαθροθήρες να μην επιχειρήσουν ξανά παράνομο κυνήγι αποτελεί η σύλληψη μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς ενός ατόμου, που μαζί με 3 – 4 άτομα κυνηγούσαν κρητικούς αίγαγρους, έχοντας ήδη θανατώσει τέσσερις.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην απαγορευμένη για κυνήγι περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς. Σύμφωνα με τον δασολόγο Γιάννη Φωτάκη, η Διεύθυνση Δασών Χανίων είχε συγκεκριμένες πληροφορίες για λαθροθήρες που είχαν αναπτύξει δράση στον Εθνικό Δρυμό. H υπηρεσία ήρθε σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. και με τον κυνηγετικό σύλλογο και από νωρίς χθες το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λαθροθήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα των λαθροκυνηγών εντοπίστηκε τελικά αργά το απόγευμα στην τοποθεσία «Καλυβάκι» στην καρδιά του φαραγγιού και, αφού πρώτα είχαν κλειστεί όλες οι δίοδοι διαφυγής, έγινε η προσπάθεια για τη σύλληψή τους, με τον έναν εκ των δραστών να πέφτει στα χέρια των Αρχών.

Ωστόσο, το θέαμα που αντίκρισαν οι υπάλληλοι του δασαρχείου και οι αστυνομικοί ήταν αποκρουστικό, καθώς τα τέσσερα ζώα που είχαν σκοτωθεί με πυροβόλο όπλο είχαν γδαρθεί.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης