Μαζική παγκρήτια αντιπολεμική κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, το συλλαλητήριο κατέληξε στον Μουζουρά, έξω από την πύλη της Βάσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων όπου μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένων έστειλε μήνυμα για ειρήνη, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες σωματεία και σύλλογοι που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικά κόμματα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ) η ΕΛΜΕ Χανίων και άλλοι.

Λίγο μετά τις 12:30 ξεκίνησε πορεία προς το λιμάνι ενώ μέσω της οδού Δασκαλογιάννη ο κόσμος επέστρεψε στην Αγορά απ’ όπου έγινε η αναχώρηση με λεωφορεία για τη βάση της Σούδας. Οι διαδηλωτές έφτασαν λίγο πριν τις 3 στον Μουζουρά, έξω από την πύλη της αεροπορικής βάσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τόσα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες πολέμοιτρομοκρατία» και «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά – έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» ήταν μεταξύ άλλων συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν κλείσιμο των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων και απεμπλοκή της χώρας μας από κάθε πολεμική-ιμπεριαλιστική δράση ΕΕ και ΝΑΤΟ.

«Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή του κόσμου» δήλωσε ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, επισημαίνοντας πως «η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η επίθεση στη Συρία και η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Από τη μεριά του ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου ΚΚΕ, διαπίστωσε την «ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης η οποία έχει δώσει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές». «Ο λαός μας δεν πρέπει να υποκύψει. Δεν αποτελεί στοιχεία ομοψυχίας και εθνικής ενότητας, η υπεράσπιση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών» τόνισε και κάλεσε τον λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του στη Βάση της Σούδας και σε όλες τις Βάσεις που στήνονται σε όλη τη χώρα.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Λιόντος, τόνισε την ανάγκη να γίνει η συγκρότηση ενός αντιπολεμικού κινήματος από τον κόσμο της εργασίας, τους συλλόγους και τα πρωτοβάθμια σωματεία: «Η απειλή του πολέμου είναι πάρα πολύ κοντά, την ζούμε καθημερινά. Το κεφάλαιο, οι Κυβερνήσεις και η ΕΕ δεν θα διστάσουν να μακελέψουν για ακόμα μια φορά τον κόσμο της εργασίας» ανέφερε και κάλεσε σε κοινή αντιπολεμική δράση όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης